Для 17-річних українців, які за кордоном, відтермінують взяття на облік, - Верещук

Згідно з чинними правилами 17-річні українці, які перебувають за кордоном, мають приїхати в Україну та стати на військовий облік.
Для 17-річних українців, які за кордоном, відтермінують взяття на облік, - Верещук
Ірина Верещук / t.me/vereshchuk_iryna

Для 17-річних українців, які зараз перебувають за кордоном, відстрочать взяття на військовий облік. Про це повідомила віцепрем'єр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Читайте також:

Згідно з чинними правилами 17-річні українці, які перебувають за кордоном, мають приїхати в Україну та стати на військовий облік.

"Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації", - написала Верещук у Telegram.

Тож, за словами міністра, уже розроблено відповідну постанову, яка проходить погодження і найближчим часом буде ухвалена.

Читайте також:

"Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану", - пояснила вона.

Раніше ми писали, що після того, як в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, усім військовозобов'язаним потрібно уточнити свої облікові дані. Громадян віком до 25 років це також стосується.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK